Bijbaan: 'Vletterman' (jr. aanmeerder)

Europe
The Netherlands
12-24 hours
Ship Mooring Lines

Voor onze haven in Den Helder, zijn wij per direct op zoek naar een gemotiveerde ‘Vletterman’ voor de nacht/weekend diensten.
Wat dat is? Als Vletterman help je met het aanmeren van poolschepen, oftewel: het schip vast- en losmaken aan de kade. Als vletterman neem je de meertrossen (touwlussen) aan van het schip en je legt deze over de bolders op de kademuur. Zo leg je het schip vast aan de kade. Omgekeerd doe je dat ook bij vertrek van het schip, en zwaai je het uit. Tijdens het meren werk je nauw samen met de matroos van het schip. Het kan fysiek best zwaar werk zijn, want de trossen van zeeschepen kunnen zwaar wegen. Dus het is wel belangrijk dat je kunt sjouwen.

Ben jij een student/jongere die graag goed wil bijverdienen in de nachtelijke uren? Lees dan direct verder!

Vereisten

Functie-eisen

De functie betreft op dit moment twee of drie doordeweekse nachten en om de week een weekend.
Na een (betaald) inwerktraject van een aantal dagen kun je tijdens deze nachten worden opgeroepen om één of meerdere schepen aan te meren, hier krijg je naast je gewerkte uren een zogeheten consignatievergoeding voor. Wanneer je in de Transport en Logistiek werkt in het weekend, ‘s nachts of tijdens feestdagen, heb je recht op deze interessante toeslag. Dat is dus goed verdienen!

  • Minimaal MBO niveau, richting bij voorkeur maritiem (maar niet noodzakelijk);
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Rijbewijs B;
  • VCA (veiligheidsdiploma); – geen strenge vereiste, wel handig
  • Nautisch inzicht (kennis van varen/havens) is gewenst
  • Minimaal 18 jr.
Apply for this vacancy